Pilt: Kickstarter / Makerbuino

Makerbuino on mobiilne mänguplatvorm, mis sarnaneb Gameboy või Nintendo DS-ga. Esiletõstetud on see, et saate selle kokku panna ja laiendada, tehke seda ise käsitsi. Isegi lapsed alates 11. eluaastast peaksid saama täiskasvanute abiga seadme ise kokku panna.

Albert Gajšaki stardikomplekt Makerbuino, mida Kickstarter edukalt finantseeris, on varustatud kõigi vajalike komponentide ja vajadusel ka tööriistadega, sealhulgas USB-jootekolb. Juhul, kui midagi läheb valesti, on komplektis isegi kaks komponenti.

Pilt: Kickstarter / Makerbuino

Tänu moodulkonstruktsioonile saab iga konsooli hõlpsalt kujundada ja laiendada. Lisaks alternatiivsetele korpustele ja nuppudele saab Makerbuino funktsioone laiendada ka laiendusmoodulite abil. Lisada saab täiendavaid LED-e, lüliteid või liikumisandureid, mida saab seejärel kasutada ka programmeeritud mängudes.

Erinevalt 90ndate klassikalistest pihuarvutitest on Makerbuino palju mitmekülgsem. Põhiprotsessorina kasutatakse Atmega328 16 Mhz, mida kasutatakse ka Arduino Unos. 21KB Flash on saadaval sisemäluna, kuni 2GB mälumahuga SD-kaarte saab kasutada programmide ja andmete salvestamiseks. Spetsiaalse alglaaduri abil saab mänge ja rakendusi kaardilt laadida sisemällu. Ekraani jaoks kasutatakse tõelist retro riistvara: Nokia 48 ühevärviline 48 × 5110 piksline LCD.