hoversurf-moto-droon-8

Pilt: Hoversurf

Moskvast startup soovib ehitada omamoodi ujuvat mootorratast, mis on väga sarnane Tähesõdadest tuttavatele Hõljuks. Esialgu on see mõeldud sõidukiks ekstreemspordi harrastajatele, kuid arendajad näevad potentsiaali ka transpordivahendina. Esimesed videod näitavad sõidukit tegutsemas.

Aasta Scorpion-3 platvorm (S-3) Vene ettevõttest Hõljutage surfata see on põhimõtteliselt quadcopter droon, millele on paigaldatud omamoodi mootorratta iste. Üks piloot saab sellel kohal istuda ja 4 horisontaalrootori abil maapinnalt maha tõsta. Piloot juhib seadet ise, kuid turvasüsteemid piiravad S-3 kõrgust ja kiirust.

64d192_76661a23982f41f4b3361388c091a96dmv2

Pilt: Hoversurf

Idee, õitseb Drone tehnoloogia ka Inimeste vedu kasutamine pole uus. Erinevad harrastajad on juba mõnda aega töötanud sarnaste kontseptsioonide kallal, näiteks lendav mootorratas pärit Colin farts.

Juba avaldatud Videod S-3 on väga muljetavaldavad. Piloot manööverdab seadet õhu kaudu väga elegantselt ja tõmblemata. Täpsest arenguseisundist ja sellest, millal sõiduk turule tuleks, pole veel midagi teada. Sisse Hoversurfi veebisait Scorpion-3 saab juba ette tellida.