raketioad-jpg Rocketbeanstv neli asutajat (vasakult): Daniel Budiman, Etienne Gardé, Simon Krätschmer ja Nils Bomhoff. (Pilt: raketioad)

ARD, ZDF, Sat.1 ja RTL on igal aastal autasustanud alates 1989. aastast Saksamaa teleauhind. Kõik saksa päritolu või Saksa klientide olulisel loomingulisel ja majanduslikul osalusel toimuvad telelavastused on kvalifitseeritud. Sel aastal pälvisid aga “Rocket Beans TV” ja “Wishlist” lavastused, mida traditsiooniline televisioon isegi ei edasta.

Etienne Gardé, Nils Bomhoff, Daniel Budiman ja Simon Krätschmer said kategoorias “Parim isiklik esitus / modereerimine” auhinna Rakettubade teler. Žürii kiitis neid nelja eriti mitmekülgsuse ja individuaalsus. Bohmhoffi modereeritud Rocket Beans TV ja RTL-vormingus NITRO Autoquartett oleksite jätnud püsiva mulje kiidukõne Oliver Welke Today Show'st kiitis hamburgeri esinemist Veebitelevisiooni pioneeridtelevisiooni mõiste uuesti määratleda.

Pärast mänguuudiste formaati Game One by MTV palgati, otsustasid endised GIGA mängude saatejuhid oma saatuse enda kätte võtta ja seadistasid Rocket Beans TVga oma. 24/7 Interneti-telekanalid üles ehitama. 2016. aasta septembris vahetas Rocket Beans TV voogedastusplatvormilt Twitch.tv Youtube'i.


 

Auch der Sponsorite auhind Saksamaa teleauhinnast 2017 läks digitaalsele formaadile. Auhind anti välja Müsteeriumisari "Soovinimekiri", mis avaldati ka Youtube'is. Üle 3 miljoni videovaatega seeria kuulub ühele Rakendus, mis suudab täita iga soovi, üks edukamaid pakkumisi pabin, ARD ja ZDF sisuvõrk.

 

Sarnaselt eelmise aastaga võitis kategoorias “Parim meelelahutus hilisõhtul” võitja Jan Böhmermann aastast pärit oma meeskonnaga Neo Magazine Royale. "Me pühendame auhinna ZDF-i õiguskaitsekindlustusele," naljatas ZDF-i satiirik, vihjates tema "alandavale luuletusele" Türgi presidendi Recep Tayyip Erdogani kohta.

Kokku pälvis tänavu auhindu üle 20 filmi ja sarja, lavastuse, saatejuhi ja muusiku. Kõigi nominentide nimekirja leiate aadressilt deutscher-fernsehpreis.de.