Chanel Haute Couture Winter 16/17 kollektsioon

Dass Haute Couture Kõrge rätsepatöö või, otsesemalt öeldes, keerukamad rätsepatöö vahendid on mõiste paljudele, kuid mis peitub tõepoolest mõnevõrra müstiliselt nõrgestatud kõrgmoe traditsiooni taga? Põhimõtteliselt kasutatakse seda kõige luksuslikumate etikettide kunstiliselt käsitööna valminud moe kirjeldamiseks. Samal ajal on kõrgmoe mõiste kaitstud ja seda võib kasutada ainult käputäis silte. Väärikas ja ekstravagantne looming on ületamatu luksus nii oma käsitöös kui ka kasutatud materjalides, kuid kõrge rätsepakunst ähvardab langeda moodsa moe ohvriks.

Nüüdisaegsed tootmistehnikad võimaldavad valmismoodil minna aina lähemale couturieride käsitööna valminud ühekordsetele. Vastupidi, sildid näitavad, kuidas Viktor & Rolf nende couture näitab mõnel juhul nii sujuvat üleminekut moodsale kunstile, et võib tekkida küsimus, kas neid tükke peaks kunagi moena pidama? Muidugi on ka silte, mis jäävad truuks käsitööle ja viivad end alati keerukuse kõrgustesse. Keerukad kaunistatud tükid Chanel, Valentino and Co tähistavad moodi ja moekaubandust ning kehastavad täiuslikku luksust ja ennekõike rätsepakaubanduse täiustatud vormi.

Vaadake Valentino F / W 16/17 Haute Couture'i joont