Wall Streeti ümbritsevad paljud lood, kuulujutud ja legendid. See asub Manhattani New Yorgi linnaosas ja on finantssegmendi kodu. Seal ei ole mitte ainult palju krediidiasutusi, vaid ka maailma suurim börs. Iga päev räägib Wall Street tohututest rahasummadest, mida keskmine mees vaevalt ette kujutab. Kõrge staatuse tõttu on Wall Street ka paljude filmide asukoht. Neid kolme tahaksin teile siin lühidalt tutvustada.

Esimene on "Wall Streeti hunt", börsidraama, mis tõepoolest läheb asja juurde. See räägib loo tõelisest aktsiamaaklerist Jordan Belfortist, loo kiirest tõusust ja sama kiirest langusest. Film toob välja tema edu varjuküljed, mis ulatuvad ka tema eraellu. See räägib varandusest, narkootikumidest, kuulsusest ja pahandustest seadustega - tõeliselt väärt film, mille peaosas on Leonardo DiCaprio.

1987. aastal ilmunud film "Wall Street" on natuke vanem. Ka siin on tegemist ettevõtete ja nende aktsiate väärtusega. Oma osa on ka rikkusel, samuti kiirel rahal ja ebaseaduslikel, hoolimatutel tegudel. Režissöör Oliver Stone, kes lavastab täiuslikult börsimaakler Bud Foxi loo.

"Wall Street - raha ei maga kunagi" on viimane filmi pealkiri, mille lavastas ka Oliver Stone. See on "Wall Streeti" järg ja esilinastus 2010. aastal Cannes'i filmifestivalil.