México on Mehhiko peamine linn. Mexico City asub umbes 2 m kõrgusel platool ja on kolmest küljest ümbritsetud kõrgete mägedega. See hõlmab alati lumega kaetud vulkaani Iztaccíhuatl (5 m) ja üldtuntud Popocatépetl (5 m). Päritolu ulatub tagasi 452. sajandisse.

Legendi kohaselt juhendasid nomaadid asteegid nende jumalat Huitzilopochtli, kus kaktusel istuv kotkas sööb madu, nende päralt Pealinn Tenochtitlán luua. Tänane metropol kasvas üles endise Asteekide impeeriumi varemetel.

Mehhiklaste jaoks on pealinn tavaliselt lühend DF Distrito Federal või lihtsalt Mehhiko, mis tähendab linna.

Mexico Citys tundub kõik palju kiirem, uhkem ja ka agressiivsem kui provintsides. México on riigi poliitiline, majanduslik ja kultuuriline keskus. Kosmopoliitne linn "Mexico City" võlub oma külastajaid hingematvalt vaatamisväärsuste ja linnaliku võlu abil. Bussireis kutsub teid linna lähedalt uurima.Toimetajad: Frank & Pamela