México on Mehhiko peamine linn. Mexico City asub umbes 2 m kõrgusel platool ja on kolmest küljest ümbritsetud kõrgete mägedega. See hõlmab alati lumega kaetud vulkaani Iztaccíhuatl (5 m) ja üldtuntud Popocatépetl (5 m). Päritolu ulatub tagasi 452. sajandisse.

Legendi kohaselt juhendasid nomaadid asteegid nende jumalat Huitzilopochtli, kus kaktusel istuv kotkas sööb madu, nende päralt Pealinn Tenochtitlán luua. Tänane metropol kasvas üles endise Asteekide impeeriumi varemetel.

Mehhiko pealinn on enamasti DF, lühend lühendist Distrito Federal või lihtsalt Mehhiko, mis tähendab linna.

México ilmub kõik palju kiiremini, suurepärasemalt ja ka agressiivsemalt kui provintsis. México on riigi poliitiline, majanduslik ja kultuuriline keskus. Maailmalinn “Mexico City” lummab oma külastajaid hingematvate vaatamisväärsuste ja linnalise võluga. Bussiekskursioon kutsub teid linnaga lähedalt tutvuma.Toimetajad: Frank & Pamela