© JULIA SOSSINKA LOST Berlin

Me juba ootasime seda Kadunud kunsti festival millega Willneri õlletehas tähistab nende lammutuspidu Pankowis. Sel nädalavahetusel oli käes aeg, arvukad näitused meelitasid poole Berliini tohutule alale ja me olime otse keskel. Vihma tibutas aeg-ajalt ja näituseruumides oli tavaliselt külm, sellest hoolimata ei tahtnud me nii kiiresti lahkuda - väljapanekus olev kunst ei lasknud meist nii kiiresti lahti.

Me olime eriti vaimustatud mitmekesisusest: igas toas võis näha täiesti erinevaid töid, alates maalimisest, papist skulptuuridest, sellistest materjalidest tehtud piltidest nagu pillboxesFotograafia videokunst jõudlus, seal oli lihtsalt kõike. Õhkkond oli imeliselt lõdvestunud ja avatud. Galeriiruumides kõlas sageli valju muusikat, kelneritest tõusis techno, mis oli muudetud kaheks klubiks. Saite kokku, oli lõdvestatud õlu või kaks või pizza.

Ainus viga, selles osaleti natuke liiga hästi. Just purskas laupäeva õhtul klubid üldse õmblused. See on häbi, sest muusika oli tõesti fantastiline. Lisaks toimusid laupäeva õhtul ülemistel korrustel üsna rumalad sündmused: külastajad olid siin hävitanud installatsiooni, nii et kogu korrus oli suletud. Enam pole vaja öelda, et külastajate selline lapselik käitumine on täiesti lugupidamatu ja kurb. Pigem tänan meeskonda selle eest ilus kunsti festival tegi selle üldse võimalikuks.