orjus on alati araabia maailmas suurt rolli mänginud, eriti keskajal, orjade omamine oli seal tavaline. Pühakirjad andsid neile õigused, nii et oleks võimalik teha selgeid erinevusi teiste orjaajalooga kultuuride osas. Sel moel said nad abielluda araabia maailmas, neile ei saanud teha kahju, neil oli ka õigus oma peremehega samale toidule ja neil olid põhiõigused nagu kõigil teistel. Läbivaatamine ja lohistamine oli keelatud ... ametlikult ikkagi. Kui USA ja muu maailm algas, kaubavahetus laienes ja inimesi küüditati kogu Aafrikast ning müüdi kogu maailmas kaubateede kaudu. Põhja-Aafrika ja Araabia rannikulinnad olid orjakaupmeeste jaoks tõelised paradiisid.

Kui britid 19. sajandi alguses. orjakaubanduse Kuulutades sõda, kaubandus langes. Suurbritannia merevägi laskis Araabia orjalaevad merre ja rahvas vabastati. Kaubandus vähenes järk-järgult, eriti kui tähtsaim klient, lõunaosariigid, kaotas oma iseseisvuse.

Kuid Araabias olid ametlikult orjad üsna pikka aega, mõnes riigis kuni 1970. aastateni! Ja töötage tänapäevani Araabia ikka orjad ebainimlikes tingimustes. Neid inimesi meelitavad tööpakkumised, eriti Kagu-Aasiast. Tuhanded ja tuhanded töötavad nüüd jalgpallistaadionide ja kõrghoonete ehitusplatsidel, millega koos Pärsia lahe riigid tahavad välismaailmale esitleda.