Alates esimesest korrast Olümpia peeti, see oli rahupidu. Mängude ajal lahendasid kõik Kreeka linnriigid oma vaidlused ja keskendusid oma spordiedudele. See oli Olümpia vaim. Kahjuks pole see tänapäeval enam nii, olümpiamängud muutuvad üha enam sündmusteks, kus sportlik jõudlus ja rahu surutakse tagaplaanile.

Kuid midagi vanast vaimus elab endiselt, kui neid kahte vaadata korea mehed vaata. Ehkki nende suhtes kehtib teise Koreaga suhtlemise suhtes range protokoll, kohtuvad sportlased alati ja lasevad selfie't koos, raputage käsi või naeratage koos.

Selliste piltide nägemine annab Hoffnung et kaks vaenulikku riiki saaksid lõpuks taas rahulikult koos eksisteerida, et perekonnad, kes on eraldatud ja jagatud erinevate süsteemide järgi, saaksid jälle üheks. Sellistel hetkedel taastub Olümpia vaim.