pilved ja ilmastikunähtused Taevas võib võtta varjamatuid kujundeid, eriti kui need erinevad sellest, millega oleme harjunud. Veider esinemise põhjused on sageli õhurõhu muutus, külmad ja soojad õhukihid, mis kohtuvad, ja päikesevalgus. Kokkuvõttes võib taevas olla nii palju prille.

Eine riiul pilv Näiteks näib, nagu oleks taevasse ehitatud sein või sein, mis nüüd aeglaselt edasi liigub, sageli on need märgiks ränkadest ilmast, kuid näevad välja uskumatud. Kui taevas tumeneb, võivad nad tunduda eriti muljetavaldavad.

Rull Pilved on taevas suured rullid või silindrid, mis justkui veerevad meist üle. Need esinevad sageli ka külma ilmaga või raskete ilmadega. Koos sooja õhu või veeauru tekitatava vaakumiga veerevad need koosseisud edasi.

vibur Kelvin-Helmholtz on veider ja haruldane ilmastikunähtus, mis kestab vaid mõni sekund. Siin pühivad targad pilved pikkade joontega üle taeva, enne kui nad mõne sekundi pärast uuesti lahustuvad ega jäta midagi maha.
Minu arvates on kõige ilusam ilmastikunähtus see Aurora, ilm on kaugel põhjas või sügaval lõunas, teistes tsoonides esineb harva. Siin taevas lendavad erksad värvid, rohekas ja türkiissinine. See ulatub tagasi maakera magnetismi, atmosfääri laetud osakeste ja Valhallasse roninud langenud sõjameeste vaimude juurde ... 😉