Enda oma Aed Omamine ja hoolitsemine on palju tööd, olenevalt sellest, mida selles näete, isegi elutöö. Aiahooldus ja aiakujundus on paljudes kultuurides, eriti Kaug-Ida kultuuris, muutunud kunstivormiks.

In Jaapan aiandusel on pikaajalised traditsioonid. Algselt ainult vürstidele reserveeritud, rändas ta peagi kloostritesse ja pagendas end religioonist. Tänapäeval on väljaspool kuninglikke maju üha rohkem avalikke ja eraaedu.

Jaapani aianduse kunst allub paljudele eri suundadele, mis viitavad erinevatele ideedele, kuid ühise nimetajana, mis Loodus täiustada, kaost korraldada. Mõnikord lähevad nad isegi nii kaugele, et jätavad taimed täielikult välja (kiviaiad). Muud aiad peaksid olema võimalikult ühevärvilised ja olema mitmekesised ühekülgsed. Teine aianduse populaarne vorm on olnud ja on piirkonna üleujutamine ja väikeste saarte täitmine, mille vahel saab jalutada.

Paljud erinevad koolid ja stiilid muutusid Jaapani eraldatuse sajanditel ja arenesid edasi kuni tänapäevani. Kaasaegne Näiteks on muutunud “veealused aiad” akvapargis või miniatuursed aiad kontoriks.

Looduse välimus peaks jääma seni, kuni see täiuslikkus on saavutatud. Nii pannakse vette spetsiaalselt kasvatatud kalad (Kois) ja neis hoitakse laululinde. Puud kärbitakse ja lõigatakse ning muru ja lilled asetatakse nii, et lõpuks oleks pilt täielik. Säilitatud, täiuslik loodus.