Nagu 1998 Franka Võimas Saksa kinodes Lola jooksis oma sõbra Moritz Bleibtreu päästma, kinoajalugu kirjutati. Film sai kultus ja mõjuvatel põhjustel. Mitte ainult see, et näitlejad valiti rohkem kui suurepärased, vaid ka tegelikult lihtne lugu on värskendatud ja nutikalt lavastatud spin-off kiirus sõlmitakse. Siis on liblikaefekt, mis näitab, kui lihtsad, väikesed muudatused maatükil võivad suurt pilti mõjutada.

Lisaks esindab film 90-i aastate Berliini ja selle subkultuure. Kiire, kiire, kuid sellest hoolimata annab see sügava ülevaate sellest, millesse grandioosne heliriba ka kaasa aitab. Tom Twykeri film on Berliini puhul üks kultusfilme ja on tuntuks saanud ka vabariigi piiridest. Eriti populaarne oli kultus Inglismaal. soeng, mis Lola (Franka Potente) filmis oli, punane, poole pikkune leht, oli nii populaarne, et seda hakati lihtsalt nimetama Lola-Lõikaks.

Seega, kui teil jäi sellest teemandist puudu, tehke endale teene ja vaadake seda.

Pilt: © www.x-filme.de