Surema punased kingad on briti adaptsioon Hans Christian Anderseni loost, mis ilmus 1948. aastal koos Antan Walbrooki ja Moria Sheareriga.

Film räägib heast perest pärit noorest baleriinist, kelle avastab ja palkab rikas balletijuht. Baleriin armunud balleti heliloojasse, kuid mänedžer keelab suhte. Siis lahkuvad mõlemad balletist ja abielluvad. Tantsija ei hoia balletisaalist igavesti eemal, kuid mõne aja pärast leiab ta tee balletti tagasi. Seal pakutakse talle tantsida rolli näidendis "Punased kingad". Ta on erapooletu Armastus rebitud abikaasale ja tema kirele balleti vastu. Meeleheide kulmineerub enesetapuga. Kui naine sureb oma mehe süles, palub ta tal punased kingad ära võtta.

Film elab ennekõike oma piltide, värvide, jälitusvõtete järgi, mis olid meistriteos selle filmi tegemise ajal. Ma võin ainult soovitada kõigil Hans Christian Anderseni lugude sõpradel ja balletisõpradel seda klassikat heita pilgu peale.