Mõiste käsitööõlu on viimasel ajal olnud kõigi huulil - on ütlematagi selge, et see ei saa Berliini eirata. Käsitööõlle määratlus on lai, kuna sellele terminile ei saa omistada mitte eriti kanget õlut, vaid ennekõike ainulaadsete omadustega õlut, mida toodetakse väikestes õlletehastes. Käsitööõlle stseen on Berliinis õitsenud juba mõnda aega ja pole sugugi ebaõnnestunud, et Saksamaa pealinna peetakse käsitööõlle liikumise kangelaseks!

Käsitööõlu on eriti seotud õlletehasega. Telereklaamidest ja tohututest õlletehastest kaugel loovad Berliini väikesed õlletehased õllekultuuri meistriteoseid. Ja nad saabuvad! Käsitööõlut iseloomustab maitse, mis eristub tavalistest õlledest. Kas puuviljane, hapukas või hopp - käsitööõlle stseen on mitmekesisem kui kunagi varem.

Surema Tramp Brewery Berliinis-Wedding on üks linna paljudest käsitööõlle aadressidest. Majasiseses baaris saavad õllesõbrad kohapeal proovida värskelt pruulitud hõrgutisi. Nende hulka kuuluvad “Imperial India Pale Ale”, mis on eriti alkoholirikas seitsme protsendiga, ja “ABC America Wheat”, puuviljane nisuõlu.

Berliini käsitööõlle maastikul on Südsterni õlletehas taevas veel üks täht. Lisaks ühele kangemale õllele maailmas (uskumatu 27,6% alkoholiga) on lisaks tavalistele õlledele ka erinevaid erilisi sorte, sealhulgas Rudolph Ale koos nelgi, aniisi ja apelsini jõulumärkidega. Esitage seda alati Brauhaus-Südstern uued sordid.

Need olid vaid kaks näidet pealinna paljudest mikroveebidest. Huvilistele pakuvad paljud neist õllepruulimise kursusi. Kui soovite lihtsalt õlut proovida, peaksite minema teekonnale läbi Berliini käsitööõlle areenil ja peatuma õlletehaste omaette pubides.

Rohkem infot: www.vagabundbrauerei.com, www.brauhaus-suedstern.de