60. aastatel tekkis uus džässi ja bluusi žanr - Ska. Žanri päritolu on Kariibi mere saarel Jamaical. Seal avastati rütmilise muusika mõju puhkpillidele. Ska on tänapäevani üks olulisemaid muusikalisi liikumisi, segu traditsioonilisest ja rokkmuusikast. Ska paistab silma mitte ainult instrumentaalselt, vaid ka laulu kaudu, mis on sageli poliitiliselt motiveeritud ja sageli piirneb kõnega.

Ska pole paljude jaoks pelgalt muusikažanr, vaid pigem poliitiline hoiakut rõhutav ellusuhtumine. Muidugi pole kõik ska ansamblid ja laulud poliitiliselt motiveeritud, kuid paljusid ansambleid saab määrata kindlale suunale. Isegi Ska muusika varases staadiumis käsitleti lauludes sageli sotsiaalseid teemasid, näiteks vaesuse või töötuse teemal.

Muusikaline suund kaasas noorte liikumisi ja arendas lojaalset järgimist. Riietuse osas arendasid fännid välja ka individuaalse stiili, mis tegi nad sellisena äratuntavaks. Nii et mustvalget kontrollitud mustrit seostatakse ikka Ska-ga. Ska on tõeliselt tantsitav muusikastiil, mida iseloomustab selle instrumentaalne mitmekesisus ja elavad rütmid.

Ska bändil on tavaliselt tromboon, trompet ja saksofon, kitarr, bass ja trummid. Legendaarsete Ska ansamblite hulka kuuluvad "vägevad vägevad bosstonid", "Skafield" või saksa kombo "Irie Révoltés". Tasub kuulata ...