Kas olete üks neist inimestest, kes on pärit mudel olete lummatud või käitate seda? Ja kas võite ka öelda, et saate 1812. aastast pärit Briti sõdureid maalida originaalskaalas 1/72?

Siis peaks teid huvitama järgmine kunstnik, mida ma teile täna tutvustan. Willard Wigan nikerdab käsitsi maailma väikseimaid skulptuure! Vahepeal on lasertehnoloogia abil loodud veelgi väiksemaid, kuid need libisevad meie “nikerdatud” edetabelis läbi sõrmede. 1957. aastal ta sündis inglise sündis ja tema enda ütluste kohaselt oli ta juba viieaastaselt hakanud sipelgate jaoks väikeseid maju tegema.

Siis nikerdas ta neile mütse ja kingi. See oli tema enda pisike maailm, kuhu ta pääses ja mille kaudu pani aluse oma mikrokunstniku karjäärile. Willard Wigan ootab alati südamelöökide vahel väikeste plastist skulptuuride nikerdamist nõelasilma hoiab. Siis värvis ta need ühe juuksega. Tema motiivide hulka kuuluvad lisaks inimestele ja loomadele ka igapäevased esemed ja sõidukid. Tema tööd nimetatakse sageli kaheksandaks maailma imeks ja isegi ametisolev Inglismaa kuninganna kuninganna Elisabeth II austas teda tema töö eest. Nüüd müüb ta oma kunsti väga eksklusiivsele klientuurile, kuhu kuuluvad ka prints Charles ja Elton John. Hull ... aga minimaalne.

Pilt ja teabeallikas: http://www.willard-wigan.com/gallery/