Os Burgueses - saksa keeles: kodanikud - lõid 2008. aastal disainerid Pedro Eleuterio ja Mia Lourenco. Mõlemad õppisid algselt moedisaini Lissaboni arhitektuuriteaduskonnas. Pärast koolituse läbimist siirdus Pedro Brasiiliasse, kus õppis moe ja moetootmise alal ürituste korraldamist. Kuid Mia osales Londoni Kesk-Martini töötubades ja hakkas avastama oma kirge kostüümide ja aksessuaaride kujundamise vastu.

Pärast seda, kui Pedro avastas oma armastuse filmi ja lava vastu, varustades ansambli "The Scam" rõivaste ja lühifilmiga "Satellites", asutasid nad selle põhjal oma sildi. 2011. aastal ilmusid nad esimest korda Moda Lisboa saates ja pälvisid ka parima uue talenti moeauhinna. Pärast seda on nad olnud moenädala lahutamatu osa ja esitlevad oma visioone järgmise aasta juunis.

Kuigi tema rõivad pole enam ainult lava, filmi ja televisiooni jaoks, võib siiski pisut kunstilist külge siiski läbi näha. Silt eemaldub pisut moemaailmast, julgete kujundustega, mida kõik ei kannaks. Näiteks 2014. aasta kevade ja suve jaoks kasutati banaanimustriga kangast. Kasutati ka palju kulda.

Ehkki etiketil on kasutatud tavatuid kangaid ja värve, säilitab riietus stiili ja isegi elegantsi. On värskendavalt meeldiv, et Os Burgueses ei võta ennast liiga tõsiselt. Banaanimustrit järgides ootame pikisilmi jätkumist juunis Moda Lisboa.

Pilt ja teabeallikas: ülemine pilt ja kuvatav pilt https://www.facebook.com/OSBURGUESES/timeline
Raja pildid http://portugalconfidential.com/, Fotod Rui Vasco
http://www.modalisboa.pt/ptmoda.php?menulateral=0908&lang=pt